ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
6 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ PORTOBELLO
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕΡΟΣ)
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
120 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ BABY
100 ΓΡ. ΑΠΑΚΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
50 ΓΡ. ARLA ΤΥΡΙ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μανιτάρια:
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα ραντίζουμε με λίγο κρασί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-250 βαθμούς, για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το απάκι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Δένουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα, προσθέτουμε το τριμμένο regato και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μανιτάρια και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.