ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Νοmad Chef Aνδρέα Λαγό
Hμέρα προβολής 12/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 5 αβγά
- 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 300 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. πεκορίνο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 100 γρ. φύλλα σπανάκι
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 11/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
Για τα αχλάδια:
- 4-5 αχλάδια ώριμα
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και τα χαρακώνουμε. Τα μαρινάρουμε, για 5-10 λεπτά, με ξίδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και το πεκορίνο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο θυμάρι, τα φουντούκια τριμμένα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι. Στο τέλος βάζουμε τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας 24 εκ. με δύο κομμάτια βρεγμένης λαδόκολλας και ρίχνουμε το μείγμα από το κέικ. Βάζουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη και τα αχλάδια μαζί με τη μαρινάδα τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μία ώρα περίπου, στους 160 βαθμούς. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φόρμα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο και συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και βινεγκρέτ μπαλσάμικο.