ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Pastry Cook Αναστασία Μουτσούλα Μάρτη
Ημέρα προβολής: 11/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 60 μικρά ταρτάκια
Για τη ζύμη:
- 400 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. καρύδια σε σκόνη
- 400 ml νερό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. βούτυρο Lurpak
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα 16% λιπαρά
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με τον γάντζο, τη βρώμη, τα καρύδια σε σκόνη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Έπειτα βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, να σφίξει, για 20 περίπου λεπτά.
Αφού σφίξει, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Κόβουμε το λεπτό φύλλο με ένα κουπάτ ή με ένα φλιτζάνι, σε στρογγυλούς δίσκους.
Τοποθετούμε τους στρογγυλούς δίσκους της ζύμης σε φορμάκια για μικρά cupcakes και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα ταρτάκια με το τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με άνηθο.