ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Εύη Μαυροματίδου
Ημέρα προβολής 13/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ. αλεύρι
- 115 γρ. μαργαρίνη με 25% βουτυρο Flora
- 140 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
- 85 γρ. καρύδια σπασμένα
- 2 κρόκους αβγών
- Χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να δημουργηθεί μια θριφτή ζύμη. Προσθέτουμε στη ζύμη 50 γρ. από τα καρύδια και 120 γρ. από το τυρί. Χτυπάμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο σε ένα χοντρό φύλλο, πάχους περίπου 1,5 εκ. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια από τη ζύμη και τα βάζουμε με μικρή απόσταση σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε ένα κουπ-πατ στρόγγυλο (περίπου 6 εκ.) ή ένα ποτήρι. Τη ζύμη την ξαναπλάθουμε, την ανοίγουμε και την ξανακόβουμε μέχρι να τελειώσει.
Τρυπάμε τα μπισκότα με το πιρούνι για να έχουν τρυπούλες σε όλη την επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια, το υπόλοιπο τυρί και το χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε!