ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 12 μικρά κεκάκια
  • 200 γρ. γαλοπούλα βραστή Ferrano Ifantis 
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αβγά
  • 120 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato 
  • 3 κ.σ. σάλτσα πέστο 
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα πέστο:
  • 6 κλων. βασιλικό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 100 ml ηλιέλαιο 
  • 25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σάλτσα πέστο:
Βάζουμε στο μούλτι το ηλιέλαιο, τον βασιλικό, το σκόρδο, το σκληρό τυρί Δανίας, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την σάλτσα πέστο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την βραστή γαλοπούλα και το τριμμένο τυρί.
Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ μέσα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Όταν τα κεκάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.