ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
Ημερομηνία προβολής 22/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- 8 αγκινάρες
- 150 γρ. φέτα Δωδώνη
- 1 σφην. ούζο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαραίνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, με προσοχή αν χρησιμοποιήσουμε αγκινάρες τουρσί. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν λίγο οι αγκινάρες. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στις αγκινάρες. Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφού πρώτα δοκιμάσουμε την οξύτητα του φαγητού μας και ανάλογα την αγκινάρα που μεταχειριστήκαμε (τουρσί, φρέσκια ή κατεψυγμένη). Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν διαλυθεί η φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Αγκινάρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες, τις οποίες καθαρίζουμε τις βάζουμε δοχείο, καλύπτουμε με χυμό λεμονιού και από πάνω ρίχνουμε ελαιόλαδο πριν το κλείσουμε. Οι αγκινάρες διατηρούνται μ αυτό τον τρόπο, σαν τουρσί, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. Διαφορετικά μεταχειριζόμαστε έτοιμες αγκινάρες τουρσί ή κατεψυγμένες.