ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Αντώνη Κόρακα
Ημερομηνία προβολής 03/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ. Flora με 25 % βούτυρο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 85 γρ. τυρί κρέμα
- 1 αβγό
- Χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 350 γρ. αλεύρι
- 2 γρ. σόδα
Σερβίρουμε με παγωτό Carte d’Or La Gelateria Σοκολάτα – Καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο, τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν, για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αβγό, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι με τη σόδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κόβουμε σε μικρά μπαλάκια. Εναλλακτικά χωρίς κορνέ, πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας, που έχουμε βρέξει με λίγο νερό, και τα τοποθετούμε με 2 – 3 εκ. περιθώριο μεταξύ τους πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 8 -10 λεπτά. Όταν ψηθούν θα είναι υγρά αλλά μόλις κρυώσουν θα στεγνώσουν, θα είναι τραγανά και υγρά στο κέντρο λόγω της κρέμας τυριού που περιέχουν. Τα μπισκότα μας μπορούμε να τα φτιάξουμε και γεμιστά με παγωτό για μια πιο δροσερή απόλαυση.