ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τασούλα Κουφοπούλου

Ημερομηνία Προβολής: 7/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 40-50 κομμάτια

  • 2 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 1 φλ. καρύδια 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1 φλ. ανθόνερο
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • 3 φλ. ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • Φλούδα από 1/4 λεμονιού
  • Φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια

  • Χάρτινες θήκες για φοντάν για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο με το χυμό πορτοκάλι και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και ινδοκάρυδο (κρατάμε 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο στην άκρη για τη διακόσμηση) μαζί με λίγο αλάτι που θα αναδείξει τις γεύσεις και σιγά σιγά ανακατεύουμε και ζυμώνουμε. 

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μέτρια, μαλακή ζύμη.

Ανακατεύουμε την κανέλα με το χοντροσπασμένα καρύδια.

Βάζουμε το ανθόνερο σε ένα μπολάκι και στη συνέχεια βρέχουμε τα δάχτυλά μας, παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης, το ανοίγουμε, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από τα καρύδια με την κανέλα και προσεκτικά κλείνουμε σχηματίζοντας στρουμπουλά μπαστουνάκια.

Προσπαθούμε να τα πλάσουμε όλα στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα ψήνουμε στους 180 στον αέρα ώσπου να χρυσίσουν, περίπου 15’. 

Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Για το σιρόπι βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και τη φλούδα πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει να δένει ελαφρά για περίπου 6-7 λεπτά.

Σιροπιάζουμε τις μία μία τις μπουκίτσες περιχύνοντας με καυτό σιρόπι και τις αφήνουμε για 8-10 λεπτά να τραβήξουν το σιρόπι (Αναποδυρίζουμε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά).

Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο που κρατήσαμε και λίγο καρύδι και κανέλα φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.

Τα βάζουμε σε χρωματιστά χαρτάκια από φοντάν και σερβίρουμε.