Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
2 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
3 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
400 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 70% ΚΑΚΑΟ
400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
40 ΓΡ. ΜΕΛΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:
1 ΚΙΛΟ ΚΥΔΩΝΙΑ
500 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
500 ML ΝΕΡΟ
1 LT ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ
1 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ:
3 ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
3-4 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ
1 Κ.Γ. ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ
1/2 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι τη ζύμη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι ή με τη βοήθεια ενός πλάστη και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι μέχρι να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, την σοκολάτα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
Για τα κυδώνια:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια τα κόβουμε στα τέσσερα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Τα βάζουμε γρήγορα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το κόκκινο γλυκό κρασί, τη ζάχαρη, και το μείγμα των πέντε μπαχαρικών. Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 2 ώρες. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
Απλώνουμε στην τάρτα την κρύα σοκολάτα. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κυδώνια και την καλύπτουμε σε σχήμα τριαντάφυλλου ή όποιο σχήμα θέλουμε. Στολίζουμε περιμετρικά την τάρτα με φύλλα λεμονιάς, προσθέτουμε από πάνω λίγα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.