ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Γιώργο Μαύρο

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
1 Κ.Γ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΣΠΡΑ
200 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
20 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
150 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
4 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Γ. ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκο κρεμμυδάκια. Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε νερό για να μαλακώσουν.
Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με βούτυρο και ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε τα πορτσίνι και λίγο από το ζουμί τους. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα πιπέρι, ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο, το λάδι τρούφας και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.