ΣΥΝΤΑΓΕΣ

4 ΚΡΕΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Γιώργο Μηνά

Ημέρα προβολής 11/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 250 γρ. μοσχαράκι (μαλακό, ελιά ή άλλο για βραστό)
  • 250 γρ. αρνί (από μπούτι)
  • 250 γρ. χοιρινό
  • 250 γρ. κοτόπουλο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 2-3 ντομάτες
  • 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1-2 καρότα μέτρια
  • 250 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 ζωμό κότας σε ζελέ
  • 1 ματσ. βασιλικό φρέσκο
  • 1 κλων. ρίγανη φρέσκια
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι- πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

  • Πατάτες τηγανητές (ρύζι ή μακαρόνια)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τα κρέατα:

Κόβουμε τα κρέατα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μια χύτρα νερό και ελαιόλαδο και βράζουμε πρώτα το μοσχαράκι. Έπειτα προσθέτουμε το χοιρινό και το αρνί και τα βράζουμε μαζί με το μοσχαράκι για 3 τέταρτα περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε για 1 ώρα ακόμα.

Για τη σάλτσα με τα λαχανικά:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι, τύπου γουόκ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τριμμένες τις ντομάτες και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα καρότα, το χυμό ντομάτας, το ζωμό κότας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα 4 κρέατα στην σάλτσα με τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τον βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.

Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε μια πιατέλα τα 4 κρέατα με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε πατάτες τηγανητές, ρύζι ή μακαρόνια.