ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
3 ΦΕΤΕΣ TYΡΙ ARLA HAVARTI (ΠΑΧΟΥΣ 2 ΕΚ.)
12 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΙΠΕΡΙ PICANTO IFANTIS
4 ΦΕΤΕΣ ΖΥΜΩΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
300 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
4 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
250 ΓΡ. ΛΕΥΚΟ ΣΟΥΣΑΜΙ
50 ΓΡ. ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αρωματίζουμε με το σκόρδο και σωτάρουμε το σπανάκι, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε.
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, το αρωματίζουμε με σκόρδο και το ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λευκό και το μαύρο σουσάμι.
Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις φέτες havarti. Πανάρουμε ένα κομμάτι havarti πρώτα με το αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Μετά το περνάμε από το χτυπημένο αβγό με το βούτυρο και στο τέλος από το λευκό και μαύρο σουσάμι.
Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το παναρισμένο havarti, για 30 δευτερόλεπτα, από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε το χωριάτικο ψωμί σε μικρά κομμάτια. Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι ψωμιού το σπανάκι, το σαλάμι αέρος, το παναρισμένο havarti και σερβίρουμε.