ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ & ΚΑΝΕΛΛΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ & ΚΑΝΕΛΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

Για τησφολιάτα

1 φύλλο σφολιάτας ΚΑΝΑΚΙ

1 αβγό

2 κ.σ. γάλα

 

Για την γέμιση

2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)

2 κ.σ. ζάχαρη

¾  κ.σ. κανέλλα

2 ½ κ.σ. τριμμένο φουντούκι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με την κανέλλα, τη ζάχαρη και το τριμμένο φουντούκι και τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε  ρολό.

Στη συνέχεια κόβουμε το ρολό στη μέση και κάθε μισό ρολό κάθετα από τη μια άκρη μέχρι λίγο πριν το τέλος της άλλης άκρης, φτιάχνοντας 2 λωρίδες.

Πλέκουμε τις 2 λωρίδες σε κοτσίδα και στη συνέχεια κλείνουμε τις 2 άκρες σε κουλούρα.

Μεταφέρουμε την κουλούρα σε ένα ταψί. Aλείφουμε με το ελαφρώς χτυπημένο αβγό με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800Cγια περίπου 35-40 λεπτά , μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.