ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τoν Executive Chef Μανώλη Θλιβερό

Ημέρα προβολής 03/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 1κ. γ. κύμινο
  • 2 κλ. φρέσκια ρίγανη
  • 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί το κοτόπουλο κύμινο, ελαιόλαδο, σκόρδο, κρεμμύδι, κρέμα βλσαμικού, κέτσαπ, μουστάρδα, μέλι, πάπρικα, ξύσμα και χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ να μαριναριστεί.
Έπειτα το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.