ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Από τον Chef Κώστα Μπουγιούρη

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΚΟΥΝΕΛΙ (ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
10 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ:
3 LT ΝΕΡΟ
1 ΦΛ. ΞΙΔΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ:
300 ML ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΞΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουνέλι σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, ξίδι και αλάτι και το αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστεί.

Για το αφέψημα φασκόμηλου:
Βράζουμε το νερό με το ξερό φασκόμηλο και το στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα. Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο και ξαναβάζουμε το κουνέλι. Έπειτα ανακατεύουμε το λευκό κρασί με τη μουστάρδα με μέλι και περιχύνουμε το κουνέλι. Προσθέτουμε λίγο από το αφέψημα με το φασκόμηλο, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά, να σιγομαγειρευτεί, για περίπου 50 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αφέψημα με το φασκόμηλο, όποτε χρειάζεται υγρά το φαγητό. Τα τελευταία 3-4 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.
Στο τέλος χτυπάμε στο μούλτι λίγη από τη σάλτσα του φαγητού με το κρεμμύδι και το καρότο και την περνάμε από τη σίτα.

Σερβίρουμε το κρασάτο κουνέλι, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου.