ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
25 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
50 ML ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
30 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ
45 ML ΝΕΡΟ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
120 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ (ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΑ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
500 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
250 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο και ανοίγουμε στη μέση μία μεγάλη λακούβα.
Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια, τον κρόκο αβγού και το νερό. Ξεκινάμε με τα δάχτυλα να αναμειγνύουμε τα υλικά, μαζεύοντας σιγά-σιγά το αλεύρι από τις άκρες. Όταν δημιουργηθεί μία ζύμη ξεκινάμε να την ζυμώνουμε, πιέζοντας με το εσωτερικό της παλάμης, από το κέντρο της ζύμης και προς τα έξω. Ζυμώνουμε τη ζύμη, για 5-6 λεπτά. Έπειτα τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί, για 25-30 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε μια καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 20 λεπτά, τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας:
Κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στη συνέχεια, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, με το σύρμα, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας στο ψυγείο, για 1 ώρα, να κρυώσει.

Για την καραμέλα:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν καραμέλα. Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος στην καραμέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα φιστίκια και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Απλώνουμε την καραμέλα βουτύρου στην ψημένη βάση της τάρτας και την βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.

Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, γαρνίρουμε περιμετρικά και στο κέντρο την τάρτα και σερβίρουμε.