ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ

Από την Chef Αυγερία Σταπάκη

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 31Χ24 ΕΚ.

8 ΧΟΝΤΡΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ KANAKI
2 ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1 LT ΓΑΛΑ
250 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
¼ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
2 ΠΡΑΣΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
½ ΜΑΤΣ. ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς, βάζουμε τον κρόκο, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε σε νερό τα φιλέτα κοτόπουλου, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο, το προσθέτουμε στη μπεσαμέλ και ρίχνουμε το εστραγκόν και το πράσινο μήλο σε κυβάκια. Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στη μπεσαμέλ.
Απλώνουμε σε ένα ταψί 1 φύλλο λαδωμένο και προσθέτουμε 3 πατσαβουριαστά φύλλα λαδωμένα. Έπειτα βάζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο. Απλώνουμε από πάνω άλλα 3 πατσαβουριαστά λαδωμένα φύλλα και καλύπτουμε την πίτα, απλώνοντας από πάνω το τελευταίο φύλλο. Τυλίγουμε γύρω από το ταψί τις άκρες των φύλλων και τα λαδώνουμε. Χαράζουμε, ελαφρώς, την πίτα και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά.