ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Μάκη Γεωργιάδη & την Έλενα Τζέφρι, food stylists

Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. κουβερτούρα (ή κουβερτούρα γάλακτος)
  • 1/4 φλ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1/4 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. βανίλια
  • 125 γρ. chips σοκολάτας
  • 125 γρ. φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε για λίγη ώρα τη μαργαρίνη εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη χτυπάμε στο μίξερ για να μαλακώσει. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και να αφρατέψει το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα σε γρήγορη ταχύτητα για να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Προσθέτουμε και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε για να ενσωματωθούν τέλεια όλα τα υλικά.

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια στο φούρνο για 5-8 λεπτά στους 150 βαθμούς και στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε σε μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα σοκολατένια chips και τα φουντούκια στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ρηχό ταψί και βάζουμε γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη ζύμη -σε απόσταση το ένα με το άλλο- και ψήνουμε για 12 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε μέσα στο ταψί για 1 λεπτό και μετά σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως. Στην αρχή θα βγουν κάπως μαλακά από τον φούρνο. Όταν κρυώσουν θα γίνουν τραγανά!

Αν θέλουμε να κάνουμε τα μπισκότα δώρο σε φίλους, μια πρωτότυπη ιδέα είναι να βάλουμε το κάθε ένα μέσα σε μια χάρτινη θήκη για CD και να το τυλίξουμε με μια χρωματιστή κορδέλα!