ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΙ SOUBISE

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τσίγκα


Ημερομηνία προβολής 13/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός 
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός
  • 4 κρεμμύδια
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • ½ ματσ. μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Θυμάρι φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ½ lt βραστό νερό θα ανακατέψουμε μισό ζωμό βοδινού και μισό μυρωδικών. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι για 5 λεπτά ακριβώς. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα , που θα μπορεί να μπει και στο φούρνο, λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το θυμάρι και το ρύζι καλά στραγγισμένο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα. Στη 1 ώρα θα το βγάλουμε και θα προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος , την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, εφόσον τον θέλουμε, και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμα το ψήσιμο.