ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΦΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Ξυνό

Ημερομηνία Προβολής: 13/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού χωρίς την κόρα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λευκό κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τον κιμά: μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στείβουμε καλά και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το γάλα, μια κουταλιά ελαιόλαδο, το θυμάρι, την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (κρατάμε μια κουταλιά κρεμμύδια για τη γέμιση). Ζυμώνουμε για να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τη γέμιση.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια –τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν μαζί με μια κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις μαλακώσουν τα φύλλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σπανάκι θα μαγειρευτεί και στον φούρνο μέσα στο ρολό και δεν θέλουμε να μαραθεί τελείως.Ρίχνουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη γέμιση σε στραγγιστήρι για να στραγγίξουν τα υγρά  που δεν θέλουμε να μπουν στο ρολό. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον ζυμώνουμε ελαφρά. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο και βάζουμε τον κιμά επάνω φτιάχνοντας έναν κύλινδρο. Με τα χέρια τον απλώνουμε για να πάρει σχήμα παραλληλόγραμμου και να έχει πάχος δύο περίπου εκατοστά. Απλώνουμε τη γέμιση στη μία άκρη του κιμά και σε μια σειρά. Ρολάρουμε σφιχτά με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.