ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Ημέρα προβολής 27/03/15
YΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
- 100 γρ. λουκάνικα χωριάτικα Ιfantis
- 200 γρ. λουκάνικα Φράνκα Ιfantis
- 4-6 μικρά ψωμάκια hot dog
- 4-5 πράσινες & κόκκινες πιπεριές
- ½ ξερό κρεμμύδι
- 150-200 γρ. ντομάτα κονκασέ ή σάλτσα ντομάτας
- 80 ml λευκό κρασί
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- 150 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά & μπαχαρικά
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι
- Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα ψημένα χωριάτικα λουκάνικα και τα λουκάνικα Φράνκα.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει και να χυλώσει η σάλτσα για 15-20 λεπτά.
Απλώνουμε στα ψωμάκια το τυρί κρέμα με μυρωδικά και μπαχαρικά και τα γεμίζουμε με το σπετζοφάι.