ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ BURGER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από τον Chef Νίκο Λιόγγαρη

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ BURGER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
100 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ (ΛΑΠΑ)
100 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΛΑΙΜΟ)
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
30 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
60 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ Κ.Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΟ
½ Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
½ Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΦΡΕΣΚΙΑ
½ Κ.Γ. ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
30 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
10 ΦΥΛΛΑ ΡΟΚΑΣ
30 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ & ΠΑΠΡΙΚΑ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το σωταρισμένο κρεμμύδι, το μπούκοβο, το κύμινο, το πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα, τη μαγιονέζα, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα του κιμά, για 30 λεπτά, στο ψυγείο, να σφίξει. Δέκα λεπτά πριν ψήσουμε τα μπιφτέκια βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα μπιφτέκια. Έπειτα τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο, για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά και προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια για burger και τα ψήνουμε ελαφρώς στο σχαροτήγανο.
Απλώνουμε πάνω σε μια φέτα ψωμάκι την κρέμα βαλσαμικού BBQ, προσθέτουμε τη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, τα φύλλα ρόκας, το μπιφτέκι με το τυρί και καλύπτουμε το burger με μια φέτα ψημένο ψωμάκι.