ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΜΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Ρένα Αλεξίου

Ημερομηνία προβολής 08/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
¾ κ. μοσχάρι ελιά
¾ κ. χοιρινό σπάλα
½ κ. αρνίσιο μπούτι
300 γρ. κεφαλοτύρι
300 γρ. γκούντα
300 γρ. ρεγκάτο
Ελαιόλαδο Άλτις
Πιπέρι σε κόκκους
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν δεν έχουμε σταμνάκι, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια γάστρα με καπάκι, αν δεν έχουμε καπάκι τότε θα πρέπει να κλείσουμε καλά με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα κρέατα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κόβουμε τα τυριά σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε κι αυτά σε ένα μπολ. Βάζουμε λάδι στο πάτο της γάστρας. Στρώνουμε μια στρώση κρέας, μια στρώση τυριά, πασπαλίζουμε με κόκκους πιπεριού, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και κλείνουμε τη γάστρα μας. Σφαλίζουμε το καπάκι της γάστρας με ένα απλό ζυμαράκι. Βάζουμε τη γάστρα μας στο φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 3 ½ ώρες. Μόλις περάσει η ώρα βγάζουμε με προσοχή το ζυμαράκι, ξεσκεπάζουμε και σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή τσιπς.