ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚH ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ME XΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Από την Βάσω Κουλουμπαρίτση

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚH ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ME XΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 28X24 ΕΚ.

6 ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
500 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΕΛΙΑ
500 ΓΡ. ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ
400 ΓΡ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2-3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕΤΡΙΑ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΜΑΡΑΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
½ ΜΑΤΣ. ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
½ ΜΑΤΣ. ΣΕΣΚΟΥΛΑ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
2 Κ.Σ. ARLA ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3-4 Κ.Σ. ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι, το χοιρινό και τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χοιρινό και το μοσχάρι. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας, σκεπασμένο, για μισή ώρα να σιγοβράσει.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο νερό, ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα σέσκουλα τη μαντζουράνα, τη φρέσκια ρίγανη και τον μάραθο. Έπειτα βάζουμε το τριμμένο σκληρό τυρί, το κεφαλοτύρι, το ρύζι, τις καυκαλήθρες και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να μαγειρευτούν.
Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα χωριάτικα λουκάνικα, για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα προσθέτουμε μέσα στη γέμιση με το κρέας και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και απλώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα λαδωμένα. Προσθέτουμε τη γέμιση με το κρέας και τα μυρωδικά και καλύπτουμε από πάνω με 3 λαδωμένα φύλλα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το φύλλο που περισσεύει γύρω γύρω από το ταψί και τυλίγουμε προς τα μέσα, σχηματίζοντας κόθρο. Ραντίζουμε με λίγο λευκό κρασί, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα, πρώτα στην κάτω αντίσταση και μετά πάνω, για να ψηθεί ομοιόμορφα.