ΣΥΝΤΑΓΕΣ

LACTOFREE FLOATING ISLAND

Από τον Pastry Chef Χαράλαμπο Νάκο

LACTOFREE FLOATING ISLAND - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ CRÈME ANGLAISE:
½ LT LACTOFREE
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
½ LT LACTOFREE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
80 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
15 ML NEΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την crème anglaise:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το lactofree και προσθέτουμε τη βανίλια. Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό lactofree και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το lactofree και ανακατεύουμε συνεχώς, με ένα σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.

Για τη μαρέγκα:
Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα προσέχοντας, να μην χτυπηθεί πολύ και αρχίσει να γίνεται κομμάτια. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το lactofree. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών προσθέτουμε τα κομμάτια της μαρέγκας μέσα στην κατσαρόλα με το lactofree, τα αφήνουμε για 3 λεπτά να ψηθούν και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για ακόμα 2 λεπτά.
Στο τέλος αφαιρούμε τα κομμάτια της μαρέγκας από το lactofree και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε μια καθαρή πετσέτα.

Για την καραμέλα:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, τη ζάχαρη με λίγο νερό, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει καραμέλα. Λίγο πριν πάρει το επιθυμητό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε, για 2 λεπτά, να κρυώσει.

Σερβίρουμε λίγη crème anglaise σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε προσεκτικά την ψημένη μαρέγκα, και περιχύνουμε με την καραμέλα.