ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΙΩΤΙΚΑ ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Άννα Καρυστιανού

Ημερομηνία Προβολής: 2/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 40 μασουράκια

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 500 γρ. γλυκό υποβρύχιο μαστίχα
  • 500 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • Απράδια από 2 αβγά
  • 4 κ.σ. ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το υποβρύχιο μαστίχα σε ένα μπολ και τη ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα για να υγροποιηθεί και να γίνει σαν μέλι.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Βγάζουμε τη μαστίχα από τα μικροκύματα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ιδανικά θέλουμε να έχει μια ρευστότητα σαν του μελιού για να μπορέσει να ανακατευτεί.

Προσθέτουμε στο μείγμα και το ανθόνερο και ανακατεύουμε καλά.

Ξεπαγώνουμε το φύλλο κρούστας για τα γλυκά, το απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και το κόβουμε σε τρία ίσια παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε κατσαρολάκι.

Απλώνουμε ένα κομμάτι φύλλου, το αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο και στη συνέχεια παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και την βάζουμε στο κάτω μέρος του φύλλου.

Διπλώνουμε σε ρολλάκι τυλίγοντας τις άκρες προς τα μέσα σχηματίζοντας μικρά μασουράκια.

Τοποθετούμε όλα τα μασουράκια σε αντικολλητικό ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη με βούτυρο, τα αλεφουμε και από πάνω με μαργαρίνη και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά για περίπου 20 λεπτά.

Προσοχή δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο για να μη ξεραθεί η μαστίχα.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.