ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ, ΚΕΧΡΙ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Aπό τον Chef Γιάννη Στανίτσα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ, ΚΕΧΡΙ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

150 ΓΡ. ΦΑΓΟΠΥΡΟ
150 ΓΡ. ΚΕΧΡΙ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1/2 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
150 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ FOUANTRE IFANTIS
ΑΛΑΤΙ –ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & LIME:
60 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΙΕΣ
90 ML ΜΗΛΟΞΥΔΟ
60 ΓΡ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ
50 ML ΣΟΔΑ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ)
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
200 ML ΕΛΑΙΟΑΛΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ:
2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
1 Κ.Γ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΡΙΓΑΝΗ ΦΡΕΣΚΙΑ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τις ξανθές σταφίδες, προσθέτουμε το μηλόξυδο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Βράζουμε το φαγόπυρο και το κεχρί σε αλατισμένο νερό, σε δύο ξεχωριστές κατσαρόλες. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε στο μούλτι τις σταφίδες με τη μαρινάδα τους, το χαρουπόμελο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη σόδα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης βινεγκρέτ.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το καρότο, το κολοκυθάκι και τη σελινόριζα, τα ραντίζουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τη γαλοπούλα με μέλι σε κυβάκια και στη συνέχεια τη σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε στη σαλάτα τη γαλοπούλα, περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το φαγόπυρο και το κεχρί. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και λάιμ. Βάζουμε από πάνω τα λαχανικά και τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη και στολίζουμε με φέτες πράσινου μήλου.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ρίγανη, το θυμάρι. Ρίχνουμε πιπέρι, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το προσθέτουμε στη σαλάτα.