ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΚΥΜΙΝΟ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΚΥΜΙΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/12/2015

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΙΛΑ)
2 Κ.Σ. ΠΕΤΙΜΕΖΙ
1 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
2 Κ.Σ. ΚΥΜΙΝΟ
300 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ (ΚΟΚΚΑΡΙΑ)
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
200 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
ΣΑΛΤΣΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΤΣΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να λιώσει το πετιμέζι και να αναμιχθεί με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Σωτάρουμε το κότσι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το θωρακίζουμε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε το κότσι με αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα πετιμεζιού. Μεταφέρουμε το κότσι σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με τα κρεμμύδια και το ζουμί του. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ρίχνουμε πιπέρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 ½ – 3 ώρες, ελέγχοντας τακτικά αν χρειάζεται επιπλέον υγρά το φαγητό .

Αφού ψηθεί, βάζουμε στη φωτιά την σάλτσα από το ψημενο κότσι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και περιχύνουμε το κότσι.