ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΣΕ ΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ & ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Pasta Flora
ΥΛΙΚΑ
Για 2 κούπες
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1/4 φλ. φιστικοβούτυρο 
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας 
  • 150 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
  • Μπανάνα & σταγόνες σοκολάτας (για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την μπανάνα μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το αβγό, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και λίγα τριμμένα καρύδια. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο κούπες και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, για 2 λεπτά, την καθεμία, στα 700 watt, μέχρι να φουσκώσουν. 
Αφού ψηθούν, προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι λίγη από τη σαντιγί. 
Γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.