ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ & ΤΥΡΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νοmad Chef Aνδρέα Λαγό
ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα
Για τη ζύμη:
  • 12 γρ. ξηρή μαγιά Αλλατίνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 180 γρ. χλιαρό γάλα  
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη 
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αβγά 
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση:
  • 70 γρ. αλλαντικό Coppa Ifantis
  • 100 γρ. τυρί Arla Havarti 
  • 100 γρ. τυρί Arla Μozzarella
Για την επικάλυψη:
  • 1 κρόκο αβγού  
  • 2–3 κ.σ. γάλα 
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, 2 κουταλιές ζάχαρη και το μισό χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. 
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, την πάπρικα, προσθέτουμε τη μαγιά με το γάλα και το βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, τα αβγά, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
Έπειτα την αφήνουμε σκεπασμένη σε διάφανη μεμβράνη να φουσκώσει για 30-35 λεπτά.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τον πάγκο με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα, σε πάχος 1-1,5 εκ. περίπου. Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης μουστάρδα, ρίχνουμε την ρίγανη, το θυμάρι, το τριμμένο havarti και την τριμμένη μοτσαρέλα. Από πάνω προσθέτουμε φέτες coppa. 
Tυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά και το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος, χωρίς να το κόψουμε τελείως.
Ξεκινάμε να τυλίγουμε σαν κοτσίδα, έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση προς τα έξω. Έπειτα το τυλίγουμε σε κουλούρα ενώνοντας τις άκρες και το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τοτσουρέκι για μισή ώρα να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε το γάλα με τον κρόκο και αλείφουμε το τσουρέκι. 
Πασπαλίζουμε με  πάπρικα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε το τσουρέκι να κρυώσει για 5-10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.