ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Αντώνη Τσάτσαρη
ΥΛΙΚΑ
Για 24 τυροπιτάκια
  • 600 γρ. ζύμη κουρού ΚΑΝΑΚΙ
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκο αβγού (για επάλειψη)
  • Θυμάρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. 
Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια τη ζύμη με ένα ποτήρι ή με ένα κουπ πατ. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με μια κουταλιά από το μείγμα της φέτας και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, τρυπώντας τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι. 
Χτυπάμε τον κρόκο αβγού σε ένα μπολ και αλείφουμε με ένα πινέλο τα τυροπιτάκια. 
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.