ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την τηλεθεατή Πάρη Σταγκίδη

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κ. πατάτες (κατά προτίμηση Πολύμυλου Κοζάνης)
  • 1 κ.γ. αλάτι χονδρό
  • 1 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 100 γρ.γιαούρτι 2%
  • 10 ml λάδι αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι & πιπέρι
  • 5 φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. προσιούτο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 8 χιλιοστών. Βάζουμε σε νερό αλατισμένο και τια αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις γυρνάμε μια-μια για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Για τη σος: σωτάρουμε ελαφρώς το προσούτο ψιλοκομμένο. Αναμιγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με το προσούτο.
Σερβίρουμε σε ξύλινη βάση τις πατάτες με τη σος από πάνω.