ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την τηλεθεατή Πάρη Σταγκίδη
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κ. πατάτες (κατά προτίμηση Πολύμυλου Κοζάνης)
- 1 κ.γ. αλάτι χονδρό
- 1 λίτρο νερό
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 100 γρ.γιαούρτι 2%
- 10 ml λάδι αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι
- 1/4 κ.γ. αλάτι & πιπέρι
- 5 φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα
- 50 γρ. προσιούτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 8 χιλιοστών. Βάζουμε σε νερό αλατισμένο και τια αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις γυρνάμε μια-μια για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Για τη σος: σωτάρουμε ελαφρώς το προσούτο ψιλοκομμένο. Αναμιγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με το προσούτο.
Σερβίρουμε σε ξύλινη βάση τις πατάτες με τη σος από πάνω.