ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ & ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Νόη Ιωαννίδου
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 500 γρ. κοτομπουκιές Ιfantis
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Καλαμποκέλαιο 
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou (για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι 
Για τις πατάτες:
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 λεμόνι  
  • Αλάτι 
  • Καλαμποκέλαιο (για τηγάνισμα)

Για το ντιπ:
  • 200 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 1 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος Arla
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις κοτομπουκιές:
Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις κοτομπουκιές. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.

Για τις πατάτες:
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε αλάτι και χυμό λεμόνι. Βράζουμε τις πατάτες για 8 με 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και θυμάρι.

Για το ντιπ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι- λεμόνι, την κρέμα γάλακτος και τον κόλιανδρο σπασμένο. 
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με τις πατάτες και το ντιπ και στολίζουμε με κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι- λεμόνι.