ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Γεωργία Παπανδρεου

Ημερομηνία Προβολής: 20/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ½ φλ. φρουκτόζη Ζωγράφος
  • 5 πορτοκάλια
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 2 σφην. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 6 φλ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε τη φρουκτόζη με το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε λίγο με έναν αβγοδάρτη για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το λάδι και το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλο, τις σταφίδες και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε με λάδι ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος περίπου 25-30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η πίτα. Βγάζουμε από τον φούρνο, σκεπάζουμε 5’ με μια πετσέτα και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να την κόψουμε μπακλαβαδωτά και να την σερβίρουμε από το ταψί.