ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΚΡΟΒΙΩΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Μάνο Βυνιχάκη

Ημέρα προβολής 25/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 150 γρ. δαμάσκηνα
  • 1 φλ. πυρήνες από βερίκοκα
  • 1 φλ. αμύγδαλα  
  • ½ φλ. κράνμπερι ή σταφίδες
  • ½ φλ. γκότζι μπέρι
  • ½ φλ. φουντούκια
  • ½ φλ. ηλιόσπορους
  • ½ φλ. κολοκυθόσπορους
  • ½  φλ. chia seeds
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ. νιφάδες κινόα
  • 1 φλ. φαγόπυρο
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • ½ φλ. χαρουπόσκονη
  • ½ φλ. λιναρόσπορο
  • 1 ½  κ.γ. κανέλλα
  • ½  κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ½ φλ. πετιμέζι
  • 1 ½ φλ. σουσάμι
  • 10 βερίκοκα αποξηραμένα (προαιρετικά)
  • 100 γρ. μύρτιλλα (προαιρετικά)

                               
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μούλτι και βάζουμε σε ένα μπολ το φαγόπηρο, τους πυρήνες από τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα γκότζι μπέρι και το λιναρόσπορο. Χτυπάμε στο μούλτι και προσθέτουμε μαζί τους χουρμάδες, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Ρίχνουμε ολόκληρα τα κράνμπερι, τα μύρτιλλα, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τους σπόρους chia seeds, το γαρύφαλλο, την κανέλλα, τη χαρουπόσκονη, το ταχίνι και το πετιμέζι. Προσθέτουμε τις νιφάδες κινόα και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια σφιχτή πάστα ζύμης.
Πλάθουμε τις μπάρες, στο σχήμα που θέλουμε, τις περνάμε από το σουσάμι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά, στους 150 βαθμούς.