ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2011
Βαθμός δυσκολίας:
“>Από την Pastry Chef Έφη Καισέρογλου
Ημερομηνία προβολής 27/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 500 γρ. σοκολάτα υγείας
• 200 γρ. σουμάδα
Για το μπισκότο:
• 200 γρ. αλεύρι
• 1 αβγό
• 25 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο
• 75 γρ. ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. μαργαρίνη
• 80 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
• 2 σταγόνες υγρής βανίλιας
• 1 γρ. αλάτι
Έξτρα ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά φτιάχνουμε το μπισκότο: Ρίχνουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη, το αβγό, το αμύγδαλο, το αλεύρι και τη μαργαρίνη, (σε θερμοκρασία δωματίου). Ανακατεύουμε όλα τα υλικα μαζί με το χέρι. Προσθέτουμε 2 σταγόνες υγρής βανίλιας για άρωμα. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι. Ζυμώνουμε. Όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 250 μλ κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει. Όταν φουσκώσει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε καυτή όπως είναι σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με σπασμένη σοκολάτα υγείας. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την σουμάδα. Σκεπάζουμε τον πάτο από τα φορμάκια τάρτας με μεμβράνη. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο, για 1 ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.
Στη συνέχεια βγάζουμε την ζύμη μπισκότου από το ψυγείο. Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτα.
Όταν κρυώσουν τα ταρτάκια, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβιρουμε με κομμάτια μπισκότου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύουμε το γλυκό μας με ένα γλυκό βισάντο.