ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 20/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φύλλα κρούστας ή 3 φύλλα Βηρυττού
  • 2 φλ. χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για το φύλλο

Για το σιρόπι:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • ½ φλ. του καφέ κονιάκ
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • Σταγόνες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε μια ταρτιέρα με μαργαρίνη και στρώνουμε τα φύλλα ένα ένα πατσαβουριαστά για να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας. Αναμειγνύουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλλα και τη ζάχαρη.

Απλώνουμε πάνω στα φύλλα το μείγμα με τα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά. Τοποθετούμε μερικά κυβάκια μαργαρίνη διάσπαρτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα μας για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε έπειτα τη φλούδα και το χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά για 12-13 λεπτά μέχρι να πήξει. Προτού χρησιμοποιήσουμε το σιρόπι αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού.

Βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το καυτό σιρόπι. Το αφήνουμε να ρουφήξει για ένα τέταρτο και μπορούμε να σερβίρουμε.