ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Άρη Καλλιπολίτη

 

Ημερομηνία Προβολής: 23/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

 

Για την μαρινάδα:

  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 25 γρ μέλι
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 5-6 σπασμένους κόκκους πιπέρι
  • ¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κ.γ. πικάντικη μουστάρδα Hellmann`s
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 50 ml λευκό κρασί

Για το σουβλάκι:

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (ή  μοσχαρίσια σπάλα χωρίς πολύ λίπος)
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμύδάκια
  • Πιπεριές Φλωρίνης
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Άσπρο & μαύρο σουσάμι
  • Ξυλάκια για σουβλάκι

EKTEΛΕΣΗ

 

Κόβουμε ή μας κόβει ο χασάπης το μοσχάρι σε κύβους. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε μέσα το κρέας. Το αφήνουμε μία νύχτα να μαριναριστεί, σε σκεπασμένο μπολ. Φροντίζουμε η μαρινάδα να καλύπτει το κρέας. Αν βιαζόμαστε μαρινάρουμε το κρέας για 2 ώρες. Πάντα όταν μαρινάρουμε κρέας, φροντίζουμε να το ανακατεύουμε κάποιες φορές για να απλώνεται η μαριναδα σε όλα τα κομμάτια.

 

Βάζουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια μέσα σε νερό για μια ώρα, για να μην μας καούν όταν θα τα ψήσουμε στη σχάρα. Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε τετράγωνα ίσα περίπου με το κρέας και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε κομμάτια 4 εκατοστών. Κόβουμε το μοσχάρι σε κυβάκια και περνάμε σε κάθε ξυλάκι εναλλάξ το κρέας, ένα κομμάτι φρέσκο κρεμμυδάκι (καρφωμένο κάθετα στις ίνες του όχι όρθιο) και την πιπεριά Φλωρίνης. Όταν περνάμε στο σουβλάκι το κρέας το στριφογυρίζουμε, για να φαίνεται μεγαλύτερο το κομμάτι! Ψήνουμε τα σουβλάκια σε αντικολλητικό τηγάνι ή στην σχάρα. Μετά το ψήσιμο τα πασπαλίζουμε με το λευκό και το μαύρο σουσάμι.