ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Γαβριά

Ημερομηνία Προβολής: 25/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πίτες για σουβλάκια
  • 1 παριζάκι IFANTIS       
  • 300 γρ. γάλα
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 κλων. θυμάρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πίτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μούλτι για να τις αλέσουμε σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς ψίχουλα, θέλουμε και μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τις θρυμματισμένες πίτες σε μεγάλο μπολ. Κόβουμε το παριζάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε επίσης στο μπλέντερ και το αλέθουμε με διακεκομένες κινήσεις για να χοντροαλεστεί. Το προσθέτουμε στις πίτες και ανακατεύουμε. Αλέθουμε στο μπλέντερ και το κεφαλοτύρι πολύ ψιλό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε μπολ 4 αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα.
Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα χωρίς να το πιέσουμε πολύ.
Στρώνουμε απαλά την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.