ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ & ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γκίκα Ξενάκη

Ημερομηνία προβολής 27/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ξινό τραχανά
  • 200 γρ. σαλάμι αέρος με φουντούκι Ifantis
  • 300 γρ. λάχανο 
  • 1 ζωμό κότας Κnorr Σπιτικός
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 κ.σ. γάλα
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 100 γρ. καυκαλήθρες
  • 1 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 λάιμ
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Μαραθόσπορο
  • 50 γρ. Flora με 25% βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιτάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από τα λάιμ, καπνιστή πάπρικα, αλάτι – πιπέρι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε γάλα για να το αραιώσουμε.

Για το τραχανότο: σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σαλάμι αέρος με φουντούκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε να ψηθούν για 2 – 3 λεπτά περίπου, όσο να μαραθεί το λάχανο. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και μαραθόσπορο. Ρίχνουμε τον τραχανά και αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο.
Διαλύουμε το ζωμό κότας σε ½ lt ζεστό νερό και σιγά – σιγά προσθέτουμε το ζωμό στο φαγητό, ώσπου να βράσει και να χυλώσει ο τραχανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο το τραχανότο μας έχει ακόμα υγρά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον κόλιανδρο και τις καυκαλήθρες και τα προσθέτουμε στο τραχανότο μας μαζί με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σερβίρουμε το τραχανότο, ρίχνουμε πιπέρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαούρτιού.