ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΟΥ ΠΑΠΙΑΣ & ΠΕΠΕΡΟΝΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Nίκο Γιαννακάρη

Ημέρα προβολής 6/3/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φρέσκιες παπαρδέλες

Για το ραγού πάπιας :

  • 1 στήθος πάπιας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κλων. σέλερι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 ντομάτα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 2 κλων. δενδρολίβανο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την πεπερονάτα:

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.
Αφαιρούμε το λίπος από την πάπια και την κόβουμε σε κομμάτια.
Πολτοποιούμε στο μούλτι ή στη μηχανή του κιμά τα κομμάτια της πάπιας και  προσθέτουμε τον κιμά στα λαχανικά.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, νερό, δενδρολίβανο, θυμάρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά.
Ψήνουμε τις πιπεριές, στους 180 βαθμούς, για μία περίπου ώρα.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις τυλίγουμε αμέσως σε μεμβράνη, για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο χτυπημένο, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Προσθέτουμε στον κιμά το βασιλικό, την ντομάτα, τις πιπεριές, τα ζυμαρικά και μαργαρίνη με βούτυρο.
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το ραγού πάπιας και την πεπερονάτα και προσθέτουμε θυμάρι, δενδρολίβανο και πιπέρι.