ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/02/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Στέφανο Ρόσσι



Ημερομηνία προβολής 06/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 8 φέτες κιλότο μοσχαρίσιο
  • 8 φέτες ελληνικό προσούτο Ifantis
  • 8 πλατιά φύλλα φασκόμηλο
  • 40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 8 κλων. δενδρολίβανο με το κοτσάνι τους
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Αλεύρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το κρέας να απλώσει (ή ζητάμε από τον χασάπη να μας το χτυπήσει) και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα μια φέτα προσούτο και ένα φύλλο φασκόμηλο. Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με κοτσάνι από δενδρολίβανο ή οδοντογλυφίδα. Εναλλακτικά το περνάμε σαν γαζί σε ένα σουβλάκι ή χρησιμοποιώντας το κλωνάρι δενδρολίβανου.

Περνάμε τη μια μόνο πλευρά κάθε ρολού από το αλεύρι και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με τη μαργαρίνη με βούτυρο -πρώτα την πλευρά που αλευρώσαμε κι έπειτα την άλλη πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2-3 φλ. νερό για να διαλύσουμε τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε στο φαγητό μας 1 φλιτζάνι ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 – 6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μας, αυτό πετυχαίνει ή εκτός φωτιάς ή σε πολύ δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε μαζί με σαλάτα ρόκα ή ζυμαρικά και από πάνω βάζουμε ωμές φέτες προσούτο.