ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΔΙΑ ΤΗΓΑΝHΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου

Ημερομηνία Προβολής: 12/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ψίχα από φρέσκα μύδια
  • 200 γρ. αλεύρι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για τον πουρέ:

  • 4 πατάτες 
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. ξύδι 
  • 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουμε τα μύδια ψίχα να φύγουν τα πολλά υγρά. 

Αλευρώνουμε τα μύδια με μπόλικο αλεύρι αντικριστά και τα πιέζουμε με τα χέρια για να κολήσουν και να μας δώσουν μια μικρή μπαλίτσα. 

Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα αρκετό καλό σπορέλαιο και αφήνουμε να κάψει. 

Ρίχνουμε τα μύδια μας με προσοχή να μη μας πιτσιλίσει το καυτό λάδι και είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια και έχουν πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα. 

Σε μπλεντεράκι βάζουμε τις 3 ή και περισσότερες σκελίδες σκόρδο, μπόλικο αλάτι, λίγο ξύδι και ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά να αλεστούν τα υλικά και να γίνει ένα πηχτό λαδόξιδο.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε δόσεις και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας ρευστός σκορδάτος πουρές.

Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Σε πιάτο βάζουμε 2-3 κουταλιές σκορδάτο πουρέ, μερικά τηγανητά μύδια, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, μερικές σταγόνες λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.