ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Καρολίνα Δωρήτη

Ημέρα προβολής 17/12/13

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσ. ραδίκια
  • 1 ματσ. καυκαλήθρες
  • 1 ματσ. μυρώνια
  • 1 ματσ. μάραθο
  • 1 ματσ. σέσκουλο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 3 παντζάρια (με τα φύλλα τους)
  • 3 ραπανάκια (με τα φύλλα τους)
  • 5 φύλλα μαρουλιού
  • 1 γούλι
  • 1/2 ρόδι
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φινόκιο

Για το dressing:

  • 1 κ.γ. μουστάρδα Maille με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • ¾ φλ. αγουρέλαιο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ραδίκια, καυκαλήθρες, σέσκουλα, ρόκα, μαρούλια, σπανάκι. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε το γούλι, τα ραπανάκια, τα παντζάρια και τα καρότα. Ψιλοκόβουμε τα μυρώνια, το μάραθο, τον άνηθο και το φινόκιο. Προσθέτουμε τους σπόρους από το ρόδι.

Για το dressing:
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μηλόξυδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε πετιμέζι και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το αγουρέλαιο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και την ανακατεύουμε.