ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΕΛΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ & ΝΥΧΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Τίτσα Λάβδα

Ημερομηνία Προβολής: 10/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό ελιά από μοσχαράκι
  • 1/4 φλ. κεφαλογραβιέρα
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 250 γρ. κριθαράκι νυχάκι
  • 150 γρ. σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σπιτικο ζωμό βοδινού Knorr
  • 1 σπιτικο ζωμό λαχανικών Knorr
  • Μαργαρίνη Βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί με ελάχιστο ζεστό νερό.

Προσθέτουμε την σπιτική ντομάτα στον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.  

Όταν το κρέας μαλακώσει, το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε και να το μαδήσουμε στις ίνες του σε μικρά μέρη.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με σπιτικο ζωμό Knorr λαχανικών, ρίχνουμε το νυχάκι και το μαγειρεύουμε λίγο λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή προκειμένου να κρατάει λίγο. Το στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη για γεύση.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο νυχάκι με όλο του ζουμί από το σκεύος στο οποίο μαγειρεύτηκε το κρέας και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν.

Σε πήλινο σκεύος το οποίο έχουμε αλείψει με μαργαρίνη ρίχνουμε το μισό μείγμα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Επαναλαμβάνουμε με μία δευτερη στρώση μείγματος και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά το πολύ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διακοσμούμε με 2 φυλλαράκια βασιλικού.