ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΥΠΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΟ, ΠΑΝΣΕΤΑ & ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 29/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής


ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 120 γρ. καπνιστό μπέικον 
  • 220 γρ. ζυμαρικά “κοχυλάκι”
  • 1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 σκελ. σκόρδο 
  • 250 γρ. φασόλια 
  • 2 καρότα
  • 3 – 4 κλων. θυμάρι
  • 1 – 2 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 50 γρ. γραβιέρα πικάντικη 
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα κοχυλάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά (περίπου 4 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία). Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε περίπου 2 ποτήρια από το νερό τους, ραντίζουμε με λίγο λάδι τα ζυμαρικά για να μην κολλήσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 -3 κ.σ. λάδι και ρίχνουμε το μπέικον σε κυβάκια να σοταριστεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπέικον. Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, πρώτα τα κοτσάνια τους και μετά τα φύλλα. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα καρότα και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι και μαζί το σκόρδο λιωμένο. Τέλος βάζουμε τα φασόλια, που τα έχουμε ήδη βρασμένα, και μέσα στο τηγάνι λιώνουμε με το πιρούνι το 1/3 των φασολιών. Ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και 2 κ.σ. λάδι ακόμα. Για να βράσουν τα λαχανικά μας θα προσθέσουμε το ζουμί από τα ζυμαρικά μας και 1 ζωμό λαχανικών. Αρωματίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, περίπου 2 κ.σ., αν έχουμε ξερό θυμάρι βάζουμε 1 κ.γ. και 1 λεπτό πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε τα ζυμαρικά μας. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε χυμό από 1 λεμόνι, γραβιέρα τριμμένη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγες φλούδες γραβιέρας στο κάθε πιάτο.
Επίσης εάν θέλουμε μεταφέρουμε το φαγητό σε μικρά πυρίμαχα σκευή ή αφήνουμε στο ίδιο σκεύος εάν βεβαίως μπορεί να μπει στο φούρνο, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, τυρί και γκραντινάρουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 300 βαθμούς.