ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CHEESECAKE ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ & ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

CHEESECAKE ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ & ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

CHEESECAKE ΚΑΪΜΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ & ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

250 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)

½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

500 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)

200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

4 ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ)

1 Κ.Σ. ΣΑΛΕΠΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

50 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

 

Για το cheesecke καϊμάκι με γλυκό βύσσινο

Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την κανέλλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για την κρέμα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το σαλέπι και τη μαστίχα χτυπημένη στο γουδί μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Βάζουμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη ζεστή κρέμα γάλακτος με το σαλέπι και τη μαστίχα, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ενσωματώνουμε τη σαντιγί. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Ξεφορμάρουμε το cheesecake, απλώνουμε από πάνω το γλυκό βύσσινο πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.