ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΜΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΟΛΟΜΟΥ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΜΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
1 ΚΙΛΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
250 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
150 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπρόκολο και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το πράσο, μέχρι να μαραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και οι πατάτες.
Αφαιρούμε με μια κουτάλα, 3-4 κουταλιές από το ζουμί της σούπας, προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ.
Αν η σούπα είναι πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο από το ζουμί που αφαιρέσαμε και ξαναχτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Όταν η σούπα έχει την υφή που θέλουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο ακόμα ζουμί και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε τον σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα μπρόκολου με τον σολομό και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page