ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Δημήτρη Παμπόρη


Ημερομηνία προβολής 23/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. τραχανά γλυκό
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 30 γρ. κρεμμύδι
  • 1 κλων. θυμάρι 
  • 200 ml νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός 
  • 20 ml λευκό κρασί
  • 30 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 30 γρ. Βιτάμ Κλασσικό
  • 30 γρ κατίκι Δομοκού
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ( πορτομπέλο ή / και λευκά)
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι . Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μαζί με τον τραχανά να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το ζωμό λαχανικών.
Σβήνουμε τον τραχανά με λευκό κρασί και βάζουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν βάλουμε όλο το ζωμό μας δένουμε με μαργαρίνη και παρμεζάνα. Σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω το κατίκι Δομοκού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το τραχανότο πρέπει να σερβίρεται αμέσως για να μην πήξει. Διαφορετικά αν πήξει μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο ζωμό.