ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΛΙΧΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (ΙΝΒΟΛΤΙΝΙ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Πασκουάλε Λέμπο


Ημερομηνία προβολής 30/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)

  • 180 γρ . ζυμαρικά 
  • 200 γρ. μοσχάρι κιλότο σε φέτες
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας Pummaro
  • 150 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλων. σέλινο
  • ½ ποτ. κόκκινο κρασί
  • 2 – 3 σκελ. σκόρδο
  • 3 – 4 φύλλα βασιλικού
  • 3 – 4 κλων. μαϊντανό
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 40 – 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 30 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα φιλέτα και τα γεμίζουμε με ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, μικρά κομμάτια τυρί και αλάτι – πιπέρι. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό και κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σέλινο ψιλοκομμένα και μισή καυτερή πιπερίτσα και αμέσως μετά τα ρολά (involtini) μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας έτσι ώστε να καλύπτει τα ρολά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σερβίρουμε με την σάλτσα, τα ρολά και μπόλικο τριμμένο τυρί πεκορίνο. Εναλλακτικά μπορεί να σερβιριστούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σαν πρώτο πιάτο, και σαν κύριο τα ρολά μαζί με τα ζυμαρικά ή σκέτα τα ρολά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page